Nieuws

Dag 4

Na een goede nachtrust startten we onze dag voor een laatste keer met een gezamenlijk danspasje. Het was een hele klus om onze valiezen te pakken.
Dankzij de hulp van enkele goede vegers werd het sporthotel proper achtergelaten.
In de voormiddag waagden we ons aan het avontuur met een 18-tal schapen en hun 2 herders.
Samenwerken en rustig blijven waren de beste troeven om de kudde bijeen te houden.
Als het ons niet zo goed lukte, dan kregen we de hulp van de goed opgeleide Bordercollie die bij elk signaal van zijn vriend de herder, de kudde weer in goede banen leidde.
Tijdens de laatste wandeling op de Kempische heide vertelden de herders over hun werk als herder en de zorg voor de vele schapen. En dat de herder soms de kudde achterlaat om het ene verloren schaap te gaan zoeken, hebben we nu ook wel begrepen… Een belevenis om niet rap te vergeten!
En toen werd het tijd om huiswaarts te keren!

Moe,… maar zeer tevreden!

Dag 3

Deze morgen lagen de meesten nog te ronken toen het muziekje speelde om op te staan.
Na een stevig ontbijt lachten we blijgezind onze derde dag toe.

De laatste groepen timmerden nestkastjes in elkaar. Ook de vingers werden af en toe niet gespaard en niet alle nagels werden altijd recht geklopt. Nadien beschilderen we de nestkastjes naar eigen creatie.

Ook leerden we de knepen van het boogschieten en al leek het eenvoudig. In de praktijk schoten we vaak naast de ballonnetjes. En dat pijlen ver geschoten kunnen worden, werd ons vandaag wel duidelijk.

We trokken onze wandelschoenen aan om de mooie natuur rond de Keiheuvel te ontdekken. De gidsen gaven ons info over de paddenstoelen, kriebeldiertjes, libellen en waterjuffers en we ontdekten zelf hoe dieren hun territorium afbakenen.

Kok Jo bereidde voor onze hongerige magen heel wat lekkers!
Na 3 dagen ravotten was het tijd voor een goede douche.

In de avond maakten we het even stil voor een bezinning. Na deze fijne bosklassen stellen we vast dat er een held schuilt in ieder van ons.
Tijdens de voorbije dagen is gebleken dat heel wat heldendaden zijn verricht, zonder masker en zonder cape. Als we allen samen ‘held’ zijn voor elkaar, dan zijn we allemaal superhelden!

Dag 2

Na een flinke nachtrust maakten we onze spieren los tijdens een ochtendgymnastiekdansje. We kregen een stevig ontbijt geserveerd en zo konden we sterk aan onze tweede dag beginnen.

Zowel 3 en 4 maakten gekke sprongen op de trampoline, raceten op het go-cartparcours. Uiterste concentratie was vereist tijdens een partijtje golf. In de tussentijd schreven we enkele woordjes voor het thuisfront.

Deze middag werden onze maagjes gevuld met overheerlijke pizza’s. Op de speeltuin konden we naar believen even stoom aflaten…

Speciaal voor de boskassen kregen we 4 speciale gasten op bezoek en speelden we het drie wijzen spel.

Het was weerom een leuke dag!

Dag 1

Deze morgen vertrokken we goedgemutst richting Balen. Op naar een toffe bosklas.
Tijdens een lange busrit konden we ons vermaken met een superheldenfilm.

Na even sjouwen met valiezen in ons Sporthotel De Keiheuvel reden we richting Prinsenpark in Retie. Nadat we onze hongerige magen tevreden stelden met ons meegebrachte lunchpakket en we ons even koning(in) waanden op het houten kasteel, gingen we op weg met onze 2 gidsen door de Kempische bossen.

We leerden over loof- en naaldbomen.
De lengte van de steeltjes toonden ons het verschil tussen het blad van de winter- en de zomereik. Het aantal naaldjes aan de boom vertelden ons het verschil tussen spar en den. Onder het vergrootglas bewonderden we enkele kriebelbeestjes en vooral de vele kikkers trokken onze aandacht. Ze voelden zich thuis op de mouw van enkelen. We speelden het petanque-spel met dennenappels en materiaal dat de mooie natuur ons bood maakten we mooie kunstwerkjes. Met eikeltjes legden we onze naam.

In het sporthotel installeerden we ons in de kamer, ingedeeld volgens de bekendste superhelden en dansten we even de pannen van het dak.
Van het vele wandelen kregen we reuzehonger en onze fijne kok Jo bereidde lekkere frietjes met kipnuggets of kaaskroketjes.

We kregen weer wat extra energie voor onze levende strategospel. De volle maan zorgde dat we toch onze weg vonden om de vlag te onderscheppen.

Moe van een mooie 1ste dag duurde het niet zo lang vooraleer we als roosjes in slaap vielen.

4 reacties

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment