VISIE

In het schooljaar 2021-2022 zijn we gestart met de werkgroep ‘speelGROENplaats’. Samen met de provincie Oost-Vlaanderen zouden we graag van onze speelplaats een plaats maken van ontmoeting, van durf en vooral een plaats vol GROEN.

We zijn begonnen met het ontwikkelen van onze visie. Wat willen wij, als ouder, als leerling, als leerkracht,… Uit deze samenwerking vloeiden deze woorden:

 

Kom je hier het hele jaar door

vol verwondering
ravotten, dromen, klimmen, bouwen, springen,
vallen en weer opstaan?
De keuze is aan jou!

MODDERKEUKEN

Samen met een enthousiaste ouder hebben we als school deelgenomen aan de Brico – Klusheldenwedstrijd en we wonnen deze mooie prijs. Ondertussen zijn we volop bezig met de uitwerking van onze modderkeuken. Deze modderkeuken zal een verbinding vormen tussen onze kleuter -en lagere school.

Dankzij vele hulpvaardige ouders kunnen we dit project uitvoeren en zal dit voor veel fijne speelmomenten zorgen.

OUTDOOR EDUCATION

We proberen ook steeds meer in te zetten op outdoor education. Het is een aanpak die het leren betekenisvol maakt voor kinderen, doordat het in hun eigen leef- en belevingswereld plaatsvindt. Het is een kijk op leren die niet noodzakelijk op zoek gaat naar antwoorden, maar die vragen stelt waar de leerlingen een nieuwsgierige en kritische ingesteldheid voor nodig hebben. We willen de leerlingen via exploratie en onderzoek de natuur laten kennen en waarderen. We moeten ze uitnodigen tot verwonderen en bewonderen, ze moeten vaststellingen kunnen doen in de natuur en via onderzoeken kunnen experimenteren met materialen.

SUBSIDIEDOSSIER Natuur in je School

We dienden onlangs een subsidiedossier in bij het Agentschap voor Natuur en Bos. We hopen snel meer nieuws te ontvangen en dan kunnen we van start gaan met de werken.